Hírek - IKT hírek röviden

Tablettekre optimalizált új keresővel jön az Opera Software

Vadonatúj böngészővel jelentkezik az Apple tabletjeire az Opera Software.

A Coast (magyarul: part) névre keresztelt alkalmazást a norvég fejlesztőcég teljesen az alapoktól gyúrta újra, vagyis - legalábbis ezt ígéri a cég - ez esetben nem az eredeti Opera böngésző speciális kiadásáról van szó.

Tablettekre optimalizált új keresővel jön az Opera Software

Az újdonság kapcsán az Opera hangsúlyozza, nem egy mobilos böngésző felturbózása és nem is egy PC-s böngésző lebutítása révén jött létre a Coast, hanem kifejezetten a tabletek interfészéhez és kijelzőméretéhez lett igazítva a felhasználói felület és a navigáció. A Coast kezelőfelülete ennek ellenére ismerős lehet azoknak, akik PC-n vagy Macen használtak már Opera webböngészőt.

A program elindítását követően egy keresőmezőt, illetve címmezőt, valamint a gyorshívás eszköztárat tartalmazó kezdőképernyőre jut a felhasználó. A keresést is megpróbálta egyedivé tenni az Opera a Coasttal, így ha a keresőmezőt a felhasználó az ujjával lehúzza a a gyorsindító sávba, külön keresőablakot nyit a Coast, ahol a keresőmezőbe írt szavaknak megfelelő oldaltalálatok a jobb oldali sávban, egyben a Google keresőablakban is megjelennek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: