IKT műhely - Netbiztonság

jelentős Office frissítés várható

A Microsoft egy előzetes tájékoztató keretében ismertette, hogy a szeptemberi hibajavító kedden milyen frissítésekre számíthatnak a felhasználók és az informatikai rendszerek üzemeltetői. Kiderült, hogy egy igencsak komoly foltozgatásra van kilátás, amely a vállalat széles körben használt alkalmazásai közül többet is érinteni fog.

 

jelentős Office frissítés várható

És persze a Windows sem marad ki a szórásból. A tervek szerint kedden összesen 14 biztonsági közlemény fog elérhetővé válni. Ezek közül négy kap kritikus besorolást, míg a többi a fontos veszélyességi kategóriába tartozik.

A legveszélyesebb sérülékenységek közös jellemzője, hogy a kihasználásukkal a támadók teljes mértékben átvehetik az érintett rendszerek feletti irányítást, és azokon jogosulatlan műveleteket hajthatnak végre. A némileg kevésbé kockázatosnak minősített biztonsági rések pedig adatszivárgáshoz, jogosultságokkal történő visszaélésekhez és szolgáltatásmegtagadási támadásokhoz járulhatnak hozzá.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: