IKT műhely - Facebook

okosóra autóversenyzőknek a Nissantól

A Samsung és az Apple mellett a Nissan is akar egy szeletet az okosóra piacból.

A Nismo Watch azonban egyelőre csak autóversenyzők számára lehet érdekes.

 

okosóra autóversenyzőknek a Nissantól

A héten kezdődő Frankfurti Autókiállításon mutatja be legújabb fejlesztését a Nissan, ami nem egy új koncepcióautó vagy egy környezetbarát hibrid modell, hanem egy okosóra. A Nismo Watch az egyre jobban fejlődő, de elterjedtnek és praktikusnak még nem igazán nevezhető viselhető eszközök, azon belül is az okosórák piacára kíván betörni. Hogy mekkora sikerrel, az egyelőre kérdéses, ugyanis az ilyen eszközök egyébként is kicsi célközönségét tovább szűkíti azzal, hogy az óra kizárólag a Nissan limitált szériás, és általában irreálisan drága, Nismo név alatt futó sportmodelljeivel kompatibilis.

A spéci óra Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az autóhoz és azon kívül, hogy a teljes telemetriát méri, a sofőr biometrikus adatait és közösségi oldalakon végzett tevékenységét is elemzi. Bár ez utóbbi kettőt valószínűleg nem egyszerre. A Nismo Watch technológiáját a Nissan eddig is használta a versenysportban, a most bemutatásra kerülő óra ennek a hétköznapi használatba átültetett verziója, ami az autógyártók koncepciómodelljeihez hasonlóan valószínűleg majd csak évek múlva jut el a szériagyártás státuszába.

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: