Hírek - IKT hírek röviden

Parányi de sokat tudó ultrakompakt kamera a Nikon Coolpix S02

A Nikon Coolpix S02 egy rendkívül parányi ultrakompakt digitális fényképezőgép, mely mindössze 77 milliméter széles, 51 milliméter magas és 18 milliméter vastag, miközben a mérlegen kereken 100 grammot nyom.

Ebben egyébként már annak a kis lítium-ion akkumulátornak is benne foglaltatik a tömege, mely egy feltöltéssel mintegy 210 felvétel (CIPA-szabvány) elkészítését teszi lehetővé.

Az újdonság "lelke" egy mindössze 1/3 colos méretű CMOS képérzékelő, melyhez hasonló szenzorok napjaink okostelefonos kameráiban szoktak lenni. A 14,2 millió képpontos szenzor révén maximum 13,2 megapixeles (4160x3120 pixel) felbontású fényképek készíthetők, az előtte található f3,3-5,9 fényerejű objektív pedig 30 milliméteres nagylátószöggel és 90 milliméteres tele állással rendelkezik. Ebből már könnyen kiszámolható, hogy az optikai zoom háromszoros nagyításra képes.

Normál esetben minimum 30 centiméteres tárgytávolsággal számolhatunk, makró módban viszont akár 5 centiméteres közelségből is kiváló fotókat lehet készíteni. Említést érdemel továbbá a 2,7 colos képátlójú és 230 ezer pixeles TFT LCD, a HDR üzemmód, a Full HD (30 fps) felbontású videófelvevő, illetve a 7,3 GB kapacitású integrált flashmemória. A memóriakártya-slot nélküli Nikon Coolpix S02 forgalmazása még ebben a hónapban meg fog kezdődni - a háromféle színváltozatban támadó apróság ára 179 dollár (42 ezer forint).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: