Hírek - IKT hírek röviden

Ijesztőnek tűnő újítás a PayPal-tól

Nem kell többé a pénztárcában kutatni, de még az okostelefont sem kell elővenni a fizetéshez a PayPal új Beacon készülékével.

Az USB-sticket egy energiaforráshoz csatlakoztatva, az Bluetooth LE kapcsolaton keresztül érzékeli, ha az adott boltba betérő vásárlók telefonján megtalálható a PayPal alkalmazás, majd továbbítja annak adatait az üzlet kompatibilis termináljának.

 

A Beacon jelenleg az Erply, Leaf, Leapset, Micros, NCR, ShopKeep és a Vend rendszerekkel működik. A kis eszköz nem követi nyomon az üzletben nézelődőket, az üzlet terminálján egyszerűen megjelenik a vendég fényképe, a fizetéshez pedig csak szóbeli engedélyre van szükség.

Akinek a koncepció egyelőre ijesztő lenne, annak természetesen van lehetősége telefonon is megerősíteni a tranzakciót, továbbá beállítható, mely üzletek regisztrálhatják őket belépéskor. A rendszert jövő év elején kezdik alkalmazni, a vállalat azonban száz fejlesztőnek korábban elérhetővé teszi a készüléket és a hozzá tartozó API-t. A PayPal számos lehetőséget lát az egyszerűsített fizetési rendszerben, például egy a technológiával felszerelt étterembe betérve a telefon automatikusan leadhatja a rendelést a kedvenc menünkre.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: