Hírek - IKT hírek röviden

Versenyképes a mobil szoftverek fejlsztése

Komoly ágazattá nőtte ki magát a mobil szoftverek piaca, amely az elmúlt öt esztendőben összesen 800 000 embernek biztosított munkahelyet.

Az Association for Competitive Technology nevű szövetség által elkészített tanulmány szerint a mobil alkalmazások ágazata évente 10 milliárd eurós forgalmat könyvelhet el.

 

Versenyképes a mobil szoftverek fejlsztése

Ennek ellenére sok fejlesztő csupán minimális összeget kap a munkájáért. A brit szakemberek 35 százaléka havonta csupán 1000 eurót vagy még ennél is kevesebbet keres, de például Németországban jobb a helyzet, ott ez az arány jelenleg 19 százalék.

A szövetség munkáját nem csak a fejlesztők finanszírozzák, hanem olyan szponzorok is, mint az Apple, az AT&T, a Facebook, az Intel, a Microsoft és a Verizon. Az eredmények bizonyos szempontból nagyon jó hírt jelentenek a fejlesztőknek, hiszen aligha kell azért aggódniuk, hogy a következő években nem lesz munkájuk.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: