Hírek - IKT hírek röviden

Megjelent a nyílt forráskódú relációs adatbázis (PostgreSQL 9.3) legújabb verziója

Elkészült a PostgreSQL, a népszerű nyílt forrású relációs adatbázis legújabb verziója.

A szoftver története az 1980-as évekig nyúlik vissza, az első Postgres 1995-ben jelent meg, majd két évvel később kapta meg a PostgreSQL nevet.

A 9.3 egyik fontos újdonsága, hogy a "foreign data wrapperek", amelyek külső adatforrásból (pl Oracle DB, MySQL, SQL Server, Sybase, CouchDB, MongoDB) teszi lehetővé adatok elérését a 9.1 verzió óta, most már nem csak olvasásra, hanem írásra is képesek. A PostgreSQL 9.3 ezáltal jó alapot teremthet olyan alkalmazások számára, amelyek több eltérő adatbázisból és -ba dolgoznak, akár strukturált és nem strukturált adatokkal vegyesen.

A sajtóanyagból kiderül, hogy az adatbázis olyan további fejlesztésekkel is gazdagodott, ami egyszerűbbé teszi az alkalmazások készítőinek az életét. Ezek közé tartoznak például új JSON constructor és extractor metódusok, valamint az automatikusan frissülő nézetek (view).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: