IKT műhely - IKT az osztályomban

Interaktív tanulás – Tanítás videóbejegyzésekkelInteraktív tanulás – Tanítás videóbejegyzésekkel
 
Olykor egy olvasóterem, vagy egy osztályterem 30 fős diákserege láttán az a gondolatunk támadhat, hogy igazán kemény szakma ez a tanári munka. De akkor hogyan éreznénk magunkat, ha egy több száz fős osztályt kellene tanítanunk?
 
Ezt akár lehetetlennek is gondolnánk, de nem az. A Khan Academy online módon nyújt segítséget a tanuláshoz. Köszönetet Salman Khannak mondhatunk, aki feladta Interaktív tanulás – Tanítás videóbejegyzésekkela sikeres karrierjét, hogy másokat taníthasson a YouTube erejét kihasználva. Mára már 1200 fölé emelkedett a videóbejegyzéseinek a száma, melyekkel mindent lefed kezdve az elemi matematika és algebra tudományánál, a kémián át egészen a közgazdaságtanig bezárólag.

tanítás iránti szeretete és elkötelezettsége inspirálta, hogy elkészítse a videókat, amik minden egyes leckével bizonyítják a szenvedélyét és a lelkesedését. A diákok a világ minden tájáról özönlenek a videóit tartalmazó csatornára, hogy segítséget kapjanak a legnehezebb anyagok feldolgozásában is.

Az alábbi rövid videóban az iskoláról láthatunk egy összefoglalást. Már ebből is látszik Khan szenvedélye a tanítás iránt, s a vágya, hogy másoknak segítsen a munkáin keresztül.

 
Magas színvonalú oktatást mindenkinek
Khan küldetésének tekinti, hogy mindenkinek biztosítsa a magas színvonalú oktatást, tekintet nélkül arra, hogy a tanulni vágyó hol lakik, hisz a videók teljesen ingyenesek, így senkinek sem kell aggódnia az extra költségeket illetőleg, csak internetelérés szükséges. Ez egy igen jelentős szempont, mivel a szegényebb helyzetben lévőket gyakran csak az anyagiak tartják vissza attól, hogy jobb oktatást kapjanak. A videókra már a CNN és a USA Today is felfigyelt, s közzé is tettek belőlük. Több, mint 80.000 azoknak a tanulóknak a száma, akik jelenleg is használják a videókat a tanuláshoz, és a számuk egyre csak növekszik.

Khan videói személyes és intim környezetet biztosítanak a tanuláshoz az által, hogy megadják a lehetőséget a diákoknak, hogy saját környezetükben fejlesszék tudásukat.

 
Az eredeti cikk itt olvasható >>> itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: