Hírek - IKT hírek röviden

Mostantól beágyazható a Google+ is

A Google a hivatalos blogban jelentette be tegnap, hogy további eszközökkel kívánják népszerűsíteni a közösségi szolgáltatást, a Google+-t. Ezek közül a legfontosabb, hogy (a Facebook nemrég bevezetett megoldásához hasonlóan) a bloggerek és a tartalomgyártók mostantól beágyazhatják bejegyzéseiket más oldalakra is.

Mostantól beágyazható a Google+ is

A beágyazás gyakorlatilag úgy működik, mint pl a YouTube-nál: a felhasználó egy legördülő menüben választhatja a beágyazás funkciót, majd a megkapott kódot beágyazhatja a kívánt weboldalba. Fontos megjegyezni, hogy a beágyazott poszt az új oldalon interaktív, vagyis ott is működnek a Google+ funkciók.

A megoldást korábban partnereknél (Sports Illustrated, National Geographic) tesztelték, és most már bárki számára elérhető. A másik új lehetőség az úgynevezett Author Attribution: ez röviden azt jelenti, hogy ha egy szerző egy adott weboldalra a Google+ azonosítójával és jelszavával jelentkezik be, akkor a feltöltött írás összekapcsolódik a feltöltő Google+ profiljával.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: