Hírek - IKT hírek röviden

Így működik a PayPal Beacon érintés nélküli fizetés

Amikor David Marcus átvette a PayPal elnöki tisztjét, az volt a legnehezebb feladata, hogyan lehet rávenni a felhasználókat, hogy inkább ezt a szolgáltatást válasszák hitelkártyájuk helyett.

A felhasználói szokásokat azonban nehéz megváltoztatni egyik pillanatról a másikra, sokaknak nem áll rá a keze, hogy mobiljával fizessen kártya helyett.


A PayPal ezért most azt találta ki, hogy még a mobilt sem kell elővenni ehhez, elég odasétálni a pénztárhoz és azt mondani, hogy igen, tényleg szeretnék fizetni. Ehhez a Beacon nevű kiegészítőre van szüksége és arra, hogy az adott üzlet is használja a rendszert. A Beacont januárban elkezdték el tesztelni a cég San Jose-i irodájában.

Ez valójában egy apró készülék, amely wifin keresztül kapcsolódik a felhasználók mobiljaihoz. A felhasználónak le kell töltenie egy alkalmazást, természetesen aktiválni kell azt és engedélyezni, hogy az előbb említett készülék csatlakozhasson hozzá.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: