Hírek - IKT hírek röviden

okostelefonnal manipulálható interaktív videó a Google Laborból

A Google Chrome hivatalos blogjában jelentette be Aaron Koblin, a Google Creative Labs munkatársa, hogy újabb kísérleti termékük már kipróbálható: a korábbi mintákat követve elkészítettek egy, a felhasználók által is manipulálható videót, melynek címe „Just A Reflektor”, rendezője Vincent Morisset, és a pár perces film az Arcade Fire új zenéjére készült.

A film tesztelhető PC-n, egérrel is, de a teljes élmény akkor jön elő, ha a felhasználó egy mobil eszközt, illetve egy webkamerát használ a mozgóképek manipulálásához – vagyis vizuális effektekkel mintegy a videóklip vágójává, rendezőjévé válhat. Érdemes megnézni a videó technológiai oldalát, hogy megismerjük, milyen lehetőségeket biztosít számunkra az interaktivitás – emellett igen informatív az a videó, amelyben a készítők beszélnek arról, hogyan is hozták létre ezt a filmet.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: