Hírek - IKT hírek röviden

IBM NeXtScale skálázható adatplatform hihetetlen kapacitással

Az IBM bejelentette NeXtScale névre keresztelt új, rugalmas számítástechnikai platformját, ami a vállalat szerint ideális megoldás lehet az olyan teljesítményigényes területek kiszolgálására, mint a közösségi média, adatelemzés és műszaki számítások.

IBM NeXtScale skálázható adatplatform hihetetlen kapacitással

A NeXtScale teljes egészében nyílt szabványokra épült architektúra, így különösebb nehézség nélkül integrálható a már meglévő megoldások mellé. A NeXtScale akár 84 darab x86-alapú rendszert és 2016 processzormagot is képes egyesíteni egy szabványos EIA 19 hüvelykes rackszekrényben.

Támogatja az 1866 MHz-es memóriák használatát, és akár 40 °C hőmérsékletű adatközpontokban is használható, emiatt kisebb hűtési teljesítményre van szükség, így csökkenthetőek az üzelemtetési költségek. Az I/O kártyák és a rackszekrény felső részébe szerelhető hálózati kapcsolók megfelelnek az iparági szabványoknak, így könnyen beilleszthető a meglévő rendszerekbe.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: