Hírek - IKT hírek röviden

A viselhető számítógépes eszközök felé fordul az Intel

Brian Krzanich vezérigazgató és Renee James elnök keynote beszédeivel tegnap kezdetét vette az Intel idei fejlesztői fóruma, és a szóba kerülő újdonságok alapján egyértelmű, hogy a processzorgyártó teljes erőbedobással a mobilpiacra koncentrál, melynek robbanásszerű fejlődése eleinte bizony készületlenül érte a gyártót.


A viselhető számítógépes eszközök felé fordul az Intel

Ennek köszönhetően a ma kapható okostelefonok és tabletek szinte elhanyagolható hányadában vannak Intel processzorok az ARM-os megoldások helyett, és a vállalat feltett szándéka, hogy néhány éven belül jelentősen változtasson ezen az "áldatlan" állapoton. Krzanich szerint a z okostelefonok és a táblagépek még korántsem jelentik a fejlődés végét, és a következő hullám jelenleg is kialakulóban van.

A viselhető számítógépek, a fejlett szenzorok és a robotika csupán az első néhány példa a jövő alkalmazásaira. A vezérigazgató elmondta, hogy az Intel gyártástechnológia tekintetében egyértelműen piacvezető, és rendelkezik azokkal az architekturális eszközökkel, melyekkel a mostaninál jóval alacsonyabb szintre tudják szorítani a fogyasztást.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: