Hírek - IKT hírek röviden

Világszerte nő az IPTV-platform piaca

A Microsoft Mediaroom IPTV-platformját mintegy hatvan vezető internetes szolgáltató vállalat alkalmazza világszerte, együttesen közel 13 millió háztartás és mintegy 24 millió beltéri egységet látva el adással.

A több képernyős kínálat bővítését célzó növekedési stratégia keretében végrehajtott akvizícióval az Ericsson 25 százalékos piaci részesedésre tett szert a csúcstechnológiájú IP-alapú televízió műsorszolgáltató üzletágban.

Az Ericsson saját megoldáskínálatának és a Microsoft technológiájának egyesítésével az IPTV köztes szoftvertechnológia és megoldások terén a világ egyik legnagyobb és legtapasztaltabb beszállítójává vált. Az előrejelzések szerint az IPTV-előfizetők száma évi több mint 18 százalékos növekedéssel 2015-re eléri a 105 milliót és az üzletág forgalma ezzel együtt az évi 45 milliárd dollárt - mutatott rá Per Borgklint, az Ericsson alelnöke.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: