Hírek - IKT hírek röviden

Ultra Mobile HDD - Olcsó merevlemez hatalmas memóriával

Szupervékony merevlemezt fejlesztett ki a Seagate kifejezetten táblagépekhez, a gyártó szerint nem lesz lassabb a jóval drágább flashmemóriánál.

A táblagépek az adatokat tipikusan flashmemóriában tárolják: ez a tároló nem tartalmaz mozgó alkatrészt, keveset fogyaszt, így ideális a mobil eszközökben való használatra, ám drága.

Ultra Mobile HDD - Olcsó merevlemez hatalmas memóriával

A Seagate cég most kifejezetten táblagépekbe szánt, csupán 5 milliméter vastag merevlemezt fejlesztett ki, amely ötszáz gigabájt adat tárolására képes. Egy tipikus táblagépet 16-64 gigabájtos flashmemóriával szerelnek fel, utóbbi már elég drága, míg a Seagate adattárolója kedvezőbb áron több adatot képes raktározni. Egy ötszáz gigabájtos merevlemezen már akár száz filmet is magával vihet a táblagépen tulajdonosa.

Bár a flashmemória tipikusan sokkal gyorsabban működik a merevlemeznél - így a rendszer és a programok is gyorsan indulnak. Ugyanakkor az Ultra Mobile HDD nevű adattároló a Seagate szerint a flashmemóriával teljesen azonos teljesítményt biztosít majd, mert egyedi gyorsítótárazási megoldást alkalmaznak benne.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: