Hírek - IKT hírek röviden

3D nyomtatás technológia alkalmazása a nagyvilágban

Mivel az eddigi bejegyzések inkább a 3D nyomtatás hazai piacára, de méginkább saját 3D nyomtatási projektekre korlátozódtak, ezúttal kicsit tágabban szeretném körbejárni a technológia jelenlegi szintjét és aktuális alkalmazását a világon az új, olcsó 3D nyomtatóktól kezdve 3D nyomtatott gyógyászati eszközökön át Iris van Herpen legújabb, 3D nyomtatással készült kollekciójáig, amely nemrég debütált a párizsi divathéten.

 

A nagy, nemzetközi 3D nyomtatás események még mind a nyári fesztiválszezon után következnek majd: a londoni 3D Print Show a Business Design Centre-ben november 7-9-ig, a párizsi november 15-16. között a Carrousel Du Louvre-ban, a 3D Printshow New York pedig majd 2014. február 13-15. között kerül megrendezésre a Metropolitan Pavilion-ban. Aki teheti, látogasson el, biztosan első kézből értesül majd a Stratasys legújabb fejlesztéseiről vagy akár a 4D nyomtatásban rejlő lehetőségekről.

Az olcsó 3D nyomtatók ára a közeljövőben várhatóan tovább fog csökkenni, ugyanis egyre több, FDM technológiával működő kisformátumú, közepes felbontású, otthoni használatra szánt gép jelenik meg a piacon. Ha az elmúlt hónapokban valaki böngészett a Kickstarter projektek között, bizonyára feltűnt, milyen nagy számban vannak jelen 3D nyomtatással, 3D nyomtatók fejlesztésével kapcsolatos start-up-ok.

Tovább a teljes cikkhez >>> parametric-art.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: