Hírek - IKT hírek röviden

Steam - Játékgyűjtemény megosztása egyszerűen

Váratlan újdonsággal rukkolt elő ma a Valve, ugyanis a világ legnagyobb digitális játékterjesztő platformját üzemeltető cég bejelentette, hogy a Steam felhasználók számára nemsokára elérhetővé teszi játékgyűjteményük megosztását családtagok és barátok számára.

 

Steam - Játékgyűjtemény megosztása egyszerűen

Digitális játékkönyvtárunk megosztása eredetileg az xBox 1 egyik nagy dobása lett volna, azonban a megvalósításához szükségesnek tartott korlátozások nagyon komoly ellenkezést váltottak ki a leendő xBox 1 tulajdonosokból, aminek hatására a Microsoft visszakozott, és ennek sajnos a játékmegosztás is áldozatul esett. A Steamen belül csak teljes játékkönyvtárat lehet majd megosztani, egy-egy adott játékot nem.  Minden, a játék használatára jogosult felhasználó saját mentésekkel rendelkezik majd – amit természetesen lehet majd szinkronizálni a Steam felhőjébe is – és a trófeákat is egymástól függetlenül lehet majd gyűjteni. Egyszerre 10 felhasználóval lehet majd megosztani a könyvtárunkat, és lesznek olyan játékok is, melyeket technikai okok miatt – előfizetéses modell, harmadik féltől származó kliens (pl Windows Live vagy Uplay), régiókorlát – nem lehet megosztani. A megosztott könyvtárat egyszerre csak egy játékos használhatja, és a tulajdonosnak mindig prioritása lesz.

Ez azt jelenti, hogy ha kölcsön adjuk a játékainkat, de aztán mégis kedvünk szottyan elindítani valamelyiket miközben egyik erre feljogosított barátunk éppen játszik a gyűjteményünk egyik darabjával, a rendszer automatikusan figyelmezteti, és ad neki néhány percet arra, hogy kilépjen. A megvásárolt DLC-k mindegyik, a könyvtár használatára jogosult felhasználó számára elérhetőek lesznek, de a játékon belüli tárgyak és egyéb digitális javak mindig az adott fiók tulajdonosánál maradnak, megosztásukra nem lesz lehetőség.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: