Hírek - IKT hírek röviden

Nem szabad eltörölni a roaming díjakat - de miért?

A BITKOM német szakmai szervezet óva intette az Európai Bizottságot attól, hogy felszámolja a roamingdíjakat, ilyen döntés esetén ugyanis komoly válaszlépések várhatók a mobil cégek részéről.

Az európai távközlési piac egységesítését célzó reformtervezetet ismertetett ma az Európai Bizottság.

Az indítványok között szerepel a okostelefonálás "barangolási" (roaming) díjának eltörlése, az EU-n belüli nemzetközi vezetékes hívások díjának a hazai interurbán hívásdíjakkal azonos szintre hozása, illetve a szélessávú internet elterjesztésébe történő jelentős beruházások célkitűzése. A várhatóan még nagy vitákat kiváltó javaslatcsomag értelmében jövő év július elsejével az unión belül eltörölnék a bejövő hívások mobil eszközön történő fogadásának díjait.

A szolgáltatóknak vagy olyan előfizetési csomagot kellene felajánlaniuk, amely az EU-n belül bárhol azonos feltételeket kínál, vagy pedig lehetővé kellene tenniük, hogy az ügyfél átszerződjön az olcsóbb díjszabást kínáló roaming szolgáltatóhoz. Dr Bernhard Rohleder, a BITKOM ügyvezetője szerint a roamingdíjak eltörlésével az Európai Bizottság komoly károkat okozna a fogyasztóknak, ugyanis ez az intézkedés ahhoz vezetne, hogy nőnének a belföldi telefonbeszélgetések és a mobil internethasználat árai. Továbbá a jövőben csökkennének az okostelefonok, a tábla PC-k és a okostelefonok után a szolgáltatók részéről fizetett támogatások.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: