Hírek - IKT hírek röviden

Hogy működik az ujjlenyomat-olvasó az iPhone 5-ben?

Az iPhone 5s új processzort, továbbfejlesztett kamerát és egy vadonatúj ujjlenyomat érzékelőt kapott, melyek közül mi most ez utóbbival foglalkozunk egy kicsit részletesebben.

A Touch ID névre keresztelt rendszer fő részegysége az okostelefon kijelzője alatt található Home gombba integrált speciális érzékelő.

A Home gomb felénk eső részén egy zafírüveg réteg található, körülötte pedig egy rozsdamentes acélból készült gyűrű kapott helyet. Ha ezt megérintjük, akkor aktiválódik a Touch ID és a nyomógombba integrált szenzor már várja is az ujjunk érkezését.

A mindössze 170 mikron vastagságú és 500 ppi-s érzékelő 360 fokban képes feldolgozni az ujjlenyomatokat, tehát gyakorlatilag bármilyen irányban elhúzhatjuk rajta az ujjunkat. Egy dologra azonban nem árt odafigyelni: izzadt, vagy esetleg piszkos kézzel ne közelítsünk felé, hiszen ez esetben értelemszerűen nem 100 százalékos a rendszer működése.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: