Számítógépek - Laptop és PC

lenyűgöző a Transformer Book T100-as hibrid pc

A tajvani gyártó az IDF keretein belül leplezte le legújabb Transformer készülékét, a Book T100-as modellt.

Az újdonság elő pillantásra egy teljesen hétköznapi hordozható számítógépnek tűnik, azonban a kijelzőt tartalmazó rész ezúttal egy laza mozdulattal eltávolítható a klaviatúrától, így pedig egy remek tabletet foghatunk a kezünkbe.

A készülék "agya" egy 22 nanométeres csíkszélességű, négymagos Atom Z3740-es chip (Bay Trail), melynek alapfrekvenciája 1,33 GHz, ami azonban adott esetben akár egészen 1,86 GHz-re is felpöröghet. A kétcsatornás LPDDR3 memóriainterfészes masina előlapját egy 10,1 colos képátlóval rendelkező IPS LCD uralja, mely 1366x768 pixeles felbontású.

A RAM 2 GB kapacitású, az integrált flashmemória kiviteltől függően 32/64 GB-os, ezenkívül pedig még egy microSD bővítőslotot is kapunk a pénzünkért. Maga a tablet rész 550 grammot nyom a mérlegen, ezenkívül pedig szólnunk kell még a microUSB és microHDMI portokról, a 31 Wh-s akkumulátorról, a billentyűzet részen lévő USB 3.0 csatlakozó aljzatról, illetve a Windows 8.1 operációs rendszerről.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: