Hírek - IKT hírek röviden

Brutális adatrablás a Vodafone-tól

Egy eddig még nem azonosított támadó betört a Vodafone egyik németországi szerverére, és onnan kétmillió ügyfél személyes és banki adatait szerezte meg – közölte a vállalat német képviselete honlapján.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a támadó belső információkkal rendelkezett (egyes források arra utalnak, hogy a behatolás kitervelője vagy régebben dolgozott a szolgáltatónál, vagy jelenleg a Vodafone-nál alkalmazott informatikus, esetleg alvállalkozó), így tudott az adatokhoz hozzáférni, köztük nevekhez, lakcímekhez, születési dátumokhoz, illetve bankszámla-információkhoz.

A cég közleménye szerint a behatoló az elsődlegesen érzékeny adatokhoz – hitelkártyaadatok, jelszavak, PIN kódok, telefonszámok – nem jutott hozzá. A Vodafone azt íjra tájékoztatójában, hogy szeptember elején észlelték a támadást, melyet sikerült blokkolniuk, és ezek után értesítették a rendőrséget.

A közlemény utal rá, hogy az ügyfelek egyrészt ellenőrizhetik a vállalat weboldalán, hogy érintettek-e, illetve a cég e-mailben értesít majd mindenkit. Habár a megszerzett adatok közvetlenül nem alkalmasak például a bankszámlák megcsapolására, az adathalász számtalan módon felhasználhatja őket.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: