Hírek - IKT hírek röviden

Az e-learning alapú tanulás helyzete Magyarországon

Egyre több egyesült államokbeli és nyugat-európai egyetem, oktatóközpont kínál olyan kurzusokat, amelyet online, otthonról végezhetnek el a diákok.

Magyarországon még nem mindenki érzett rá az új trendre, pedig a szakemberek abban egyetértenek, hogy az online oktatás néhány évtizeden belül teljesen átalakítja majd a felsőoktatást és a felnőttképzést.

Becslések szerint az e-learning az elmúlt években 56 milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát, és a szakemberek arra számítanak, hogy ez az összeg 2015-re megduplázódik. Ma már hatmillió amerikai tanul otthon, a legtöbben a mesterszakok, szakirányú továbbképzések és céges kurzusok közül válogatnak. A legnépszerűbbek az MBA- és egyéb gazdasági képzések, de több tízezren jelentkeznek egészségügyi és informatikai kurzusokra is.

Az előadásokat az intézmények oldalán nézhetik meg a hallgatók, az oktatókkal és a csoporttársaikkal e-mailben vagy Skype-on tartják a kapcsolatot, elektronikus úton vizsgáznak, a tananyagot pedig egyszerűen letöltik. Az egyetemeken nem ritka az sem, hogy a hallgatók csak egyes tanegységeket végeznek el online formában, a kurzus végén pedig ugyanúgy kreditet kapnak, mintha valamelyik „sima” tanegységet vették volna fel.

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: