Hírek - IKT hírek röviden

Vezeték nélküli USB gigabites sebességgel

Az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, már dolgozik egy új, vezeték nélküli USB szabványon, ami lehetővé tenné a Wi-Fi frekvenciákon keresztül történő adattovábbítást, akár másodpercenként több gigabites sebességgel.

Az új MA USB-t (Media Agnostic USB) arra tervezték, segítségével a különböző készülékek és dokkolók az USB protokollon keresztül kommunikálhassanak, de fizika kapcsolat nélkül.

Vezeték nélküli USB gigabites sebességgel

Hasonló koncepciót már 2004-ben is láthattunk, az akkor bevezetett Wireless USB azonban csak a WiMedia UWB (ultra-szélessáv) 3,1 és 10,6 gigahertzes frekvenciáin működött, míg az MA USB számos platformon elérhető lesz, mivel a Wi-Fi-nél megszokott 2,4 illetve 5 gigahertzes, valamint a fejlesztés alatt álló WiGig (Wireless Gigabit) 60 gigahertzes frekvenciáit is használja majd a WiMedia UWB mellett. Az új szabvány a Wi-Fi Alliance-szel folytatott együttműködés eredménye.

Utóbbi jelenleg is dolgozik az új WiGig protokollon, amely a 60 gigahertzes tartományban akár másodpercenként 7 gigabit adat továbbítására is képes, így nagyobb sebességű ám kisebb távolságú kommunikációt tesz lehetővé, mint a 801.11n és a 802.11ac Wi-Fi szabványok. Az USB-IF ezért átvette a szövetségtől az úgynevezett “WiGig Serial Extension Specification”-t, amely az MA USB alapjául szolgál majd, lehetővé téve számára az adatátvitelt a WiGig frekvenciáin.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: