Hírek - IKT hírek röviden

Merre tart az okostelefon piac?

A friss piackutatói adatok alapján a nyugat-európai országokban továbbra is nehéz növekedést kimutatni, ám a felszín alatt fontos változások figyelhetők meg.

Az IDC most tette közzé a okostelefonos piac második negyedéves eredményeit, ebből pedig több érdekességet is kiolvashatunk.

Az elsőként említett adat ugyan nem jelent komoly változást, ám ettől még nagyon is komoly átalakulás megy végbe a szemünk előtt, ami jól jelzi a vásárlói érdeklődés irányát. A második periódusban a nyugat-európai országokban összesen 43,3 millió okostelefont szállítottak le a különböző gyártók, ami az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 2,6 százalékos növekedést, míg az első negyedévhez képest egyértelmű visszaesést jelent.

Úgy tűnik, hogy valóban megtaláltuk a tetőpontot, hiszen további nagy ugrás itt már nem igazán várható, ám ha a felszín alá pillantunk, nagyon is fontos átalakulást figyelhetünk meg. Ennek legfőbb jellemzője, hogy míg a hagyományos okostelefonok forgalma az egy évvel korábbi állapothoz képest 27 százalékkal zuhant, addig az okostelefonoké már 19 százalékkal nőtt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: