Hírek - IKT hírek röviden

Üzemanyag árak Németországban - összehasonlító weboldal indult

Németországban az autósok hosszas keresgélés nélkül megtudhatják, hogy melyik töltőállomáson adják a legolcsóbban az üzemanyagot a környéken egy árösszehasonlító szolgáltatás segítségével, amelyet csütörtökön indított el a versenyhivatal.

A versenyhivatal elnöke, Andreas Mundt szerint a szolgáltatás révén "fegyveregyenlőség" alakul ki a fogyasztók és az üzemanyag-forgalmazók között.

Fogyasztóvédők becslése szerint az autósok évente átlagosan 60 eurót takaríthatnak meg az árösszehasonlító alkalmazással. A szolgáltatást a versenyhivatal új szervezeti egysége, az úgynevezett üzemanyagpiac-átláthatósági hatóság működteti. A kutak üzemeltetői az árváltozásokat öt percen belül kötelesek jelenteni a hivatalnak, amely a beérkező adatok alapján folyamatosan frissíti a rendszert.

A németországi töltőállomásokon az üzemanyagárak rendszerint naponta többször változnak, és mindig azokban az időszakokban emelkednek, amikor a legtöbben tankolnak. A napon belüli árkülönbség elérheti a 30 centet.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: