Hírek - IKT hírek röviden

A Steam játékok története - a 10. szülinap kapcsán

10 éves a Steam, a játékvilág pillanatnyilag vezetőnek mondható digitális terjesztési platformja.

Tízmilliók használják rendszeresen, a cikk írásának pillanatában például 3 815 957-et mutat a bejelentkezett felhasználók számát mérő kijelző.

A Steam játékok története - a 10. szülinap kapcsán

Bár a nagyobb kiadók időközben rájöttek, hogy ami a Valve nevű csapatnak sikerülhetett, az a jóval nagyobb tőkével rendelkező cégeknek, a sportjátéksorozataival és népszerű lövöldözős játékaival milliárdos üzletet bonyolító Electronic Arts is nekifutott pár éve egy hasonló rendszer kialakításának, Origin néven, és a Ubisoft is gründolt egy Uplay nevű platformot. Az aktuális Simcity-epizód megjelenésekor ízelítőt kaphattunk abból, milyen is volt a Steam 10 éve.

A platform nem játékpiacként indult: a Half-Life 2 megjelenésekor a másolásvédelmi rendszer egy fontos elemeként szerepelt, a játék aktiválásához ugyanis a vásárlónak élő internetkapcsolatra volt szüksége. Ez 2004-ben pontosan ugyanazt hozta, mint manapság minden olyan játék startja, amit az átlagosnál nagyobb érdeklődés övez.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: