Hírek - IKT hírek röviden

ujjlenyomat olvasó szofver - Védekeznie kell az Apple-nak!

A titkosítva tárolt ujjlenyomatok soha nem hagyják el a készüléket.

Sejthetően az Apple sajtósai meg kívánják előzni a kedvezőtlen légkör kialakulását, így folyamatosan próbálják tisztázni a helyzetet.

Állításuk szerint a Touch ID szenzor alapjában véve jól működik, ám például az ujj elvágása és izzadás problémát jelenthet, éppen ezért az ujjlenyomatos azonosítás beállításakor mindig kötelező megadni egy PIN kódot, alternatív módon ezzel is feloldható a képernyőzár. A lenyomatok biztonságával kapcsolatban az Apple elmondta, hogy a biometrikus adatokat a telefon processzorában lévő specializált egység titkosítja, ráadásul nem a sima háttértáron, hanem a lapkakészlet erre kitalált részében kerülnek eltárolásra.

Az adatok megszerzése és visszafejtése szinte lehetetlen feladat, a szenzoron kívül semminek sincs közvetlen hozzáférése tárolóhoz. Az eltárolt ujjlenyomatok semmilyen körülmények közt sem hagyják el a készüléket.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: