IKT műhely - IKT az osztályomban

Kompakt fényképezőgép wifi-vel - akár utólag is!

A mostanság forgalomba kerülő kompakt fényképezőgépekben, illetve tükörreflexes fotómasinákban már egyre nagyobb arányban ott figyel az integrált Wi-Fi kontroller, azonban szerencsére annak sincs akadálya, hogy utólagosan ilyen tudással vértezzük fel régebbi készülékünket.

Egy kiegészítők gyártásával foglalkozó cég, az XSories most mutatta be vadonatúj ilyen jellegű fejlesztését. A Weye Feye nevet kapott kütyühöz hasonlóval már korábban is találkozhattunk, ez az újdonság azonban kisebb, nagyobb hatótávolságú és okosabb is a korábbi termékeknél.

A különböző Canon és Nikon gyártmányú tükörreflexes digitális fényképezőgépekkel kompatibilis Weye Feye-t egy kábel révén rá kell csatlakoztatni a fotómasinára, illetve az Android/iOS szoftveres okostelefonunkra, vagy tabletünkre fel kell telepíteni a megfelelő alkalmazást. A mindössze 83x45x16,5 milliméter méretű készülék révén akár 120-180 méteres távolságból is kioldható a fényképezőgépünk, ezenkívül pedig természetesen az elkészült felvételek (JPEG, RAW) vezeték nélküli módon történő továbbítására is lehetőség van.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: