Hírek - IKT hírek röviden

Ultra HD (4K) CF memóriakártya profi fényképezőgépekbe

A digitális fényképezőgépek túlnyomó többségében SD (Secure Digital) memóriakártyákat használunk és mostanság egyre több tükörreflexes masina is ilyen szabványú kártyákat fogad magába.

Az igazán profi készülékekbe azonban mind a napig méretes és persze rendkívül ellenálló CF (Compact Flash) memóriakártyákat lehet becsúsztatni - lássuk, mit tud a legújabb példány!

A világ első 256 GB-os kapacitású CF-kártyáját 2012 elején a Lexar jelentette be, az a modell azonban nem volt olyan villámgyors működésű, mint a SanDisk által most bejelentett példány. A keresztségben SanDisk Extreme Pro nevet kapott kártya a gyártó szerint a világ első olyan 256 GB-os Compact Flash terméke, mely hivatalos VPG-65 (Video Performance Guarantee) minősítéssel rendelkezik.

Magyarul erre a kártyára nemcsak a Full HD, hanem az ennél nyolcszor nagyobb felbontású Ultra HD (4K) videók is minden további nélkül elmenthetők. Az ütésnek, vibrációnak és extrém hőterhelésnek is ellenálló új kártya maximális írási sebessége 140 MB/s (65 MB/s garantált), az olvasási tempó pedig elérheti a 160 MB/s-ot.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: