Hírek - IKT hírek röviden

Milyen gazdag Mark Zuckerberg?

Az 1984. május 14-én született Mark Elliot Zuckerberg nevét néhány évvel ezelőtt ismerte meg a világ, amikor is az általa megálmodott és alapított Facebook szépen lassan világuralomra tört.

Az "arcoskönyv" elnök-vezérigazgatójáról sokan nem tudják, hogy éves fizetése mindössze 1, azaz egy dollár (232 forint), azonban ez persze csak egy jelképes összeg, és senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy Zuckerbergnek esetleg ne lenne mit a tejbe aprítania.

A nemrégiben Budapestre is látogatott fiatalember a Facebook részvények 28,1 százalékát birtokolja, ami egész pontosan 503,6 millió részvényt jelent. A cikk írásakor egy ilyen papír 45,04 dollárt ér, így aztán gyorsan kiszámolható, hogy ha Zuckerberg most gyorsan eladná a komplett csomagot, akkor mintegy 22,6 milliárd dollárt kapna érte.

Marknak ezenkívül joga van arra, hogy bármikor újabb 120 millió részvényt vásároljon magának, és ha azt most megtenné, akkor a birtokában lévő papírok értéke már meghaladná a 28 milliárd dollárt. Emlékezetes, hogy a Facebook alapítóját 2010-ben az év emberének választotta a neves Time magazin, és emberünket a világ 100 leggazdagabb és legnagyobb befolyással rendelkező személyei között is nyilvántartják.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: