Hírek - IKT hírek röviden

Ismét baki csúszott a Microsoft frissítésbe

A Microsoft legutóbbi frissítő keddjén kiadott javítócsomagja két problémát is okozott, ezek közül az egyik olyan, melyről a cég legalább a szakmai oldalán beszámolt, de a másik nem igazán kapott nyilvánosságot.

A legnagyobb port az a hivatalosan is megerősített gond verte fel, hogy az összesen 47 hibát javító 13 pakknyi update-ben az Outlook 2013 egy nem biztonsági, hanem hibajavító frissítése problémákat okozott a felhasználóknál, ugyanis a frissítés után a mappakezelő üresnek látszott.

A cég szerdán reagált a panaszokra, és közölték, hogy a javítás valószínűleg még nem kész állapotban ment ki, az Update szolgáltatás segítségével alig három órával a kibocsátás után visszavonták a frissítést, vizsgálják a hiba okát, és amint kész vannak, közzéteszik az új és helyes változatot. Aki nem töltötte le addig a frissítést, azt nem érinti, aki pedig mégis, annak tanácsokat adnak a hivatalos blogban az eltávolításra.

Ugyanitt olvasható az érintett rendszerek felsorolása. A probléma azért érdemel említést, mivel főként céges környezetben fontos a rendszeres frissítés, és a Microsoft az elmúlt hónapokban már kétszer adott ki olyan javítást (augusztusban az Exchange egyik update-jét kellett visszavonni), amelyet utólag korrigálni kellett, nem kevés gondot okozva így a rendszergazdáknak.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: