IKT műhely - Internetről általában

Honnan kapja az internetet a repülőgép?

Földi bázisállomásokról nyújtanak a korábbinál gyorsabb internetkapcsolatot az Egyesült Államokban közlekedő utasszállító repülőgépeknek.

A Gogo nevű cég legújabb technológiájával a jövő évtől már hatvan megabites másodpercenkénti letöltési sebességet is elérhetnek az amerikai járatkon közlekedő utasszállító repülőgépek fedélzetén utazó internetezők.

Honnan kapja az internetet a repülőgép?

A társaság korábban műholdas kapcsolaton keresztül nyújtott netelérést a légi utasoknak, de az a megoldás csak rendkívül lassú elérést biztosít. A Gogo GTO (ground to orbit, földről a keringési pályára) nevű új szolgáltatása esetében földi bázisállomásokkal egészítették ki a műholdas kapcsolatot az elérés gyorsítása érdekében.

A Gogo földi mobiltornyait úgy építették meg, hogy ne a szokásos módon, a városok felé, hanem az ég irányába szórják rádióhullámaikat. Ez a platform azonban csak egyirányú kommunikációra képes: csak a repülőgépek felé tudja közvetíteni a felhasználók által lekért tartalmakat.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: