Hírek - IKT hírek röviden

Cortana vagyok - az Ön virtuális windowsos személyi asszisztense

Siri és Google Now vetélytárs kerülhet a Windows Phone 8.1-et futtató telefonokba.

A Microsoft “Cortana” kódnévre hallgató virtuális személyi asszisztense - a TellMe szolgáltatás erőteljesen felújított változata - nem csak önálló alkalmazásként lesz jelen, azt operációsrendszer-szerte megtalálhatjuk majd a különböző appokba épülve.

Cortana vagyok - az Ön virtuális windowsos személyi asszisztense

A Cortana amellett, hogy képes lesz tanulni a korábbi feladataiból, a Bing “Satori” adatbázisára támaszkodik majd. A ZDNet információi szerint az asszisztens megújult “shellt” és felhasználói élményt hoz majd a Microsoft mobil operációs rendszerét futtató telefonokra, de a Windows és xBox 1 rendszerekre is, így a teljes Microsoft klienskörnyezetben elérhető lesz.

Júliusban Steve Ballmer is szót ejtett a nevét a Halo játékokból kölcsönző “shellről", amely képes lesz különböző szolgáltatások és alkalmazások adatait összekapcsolni, például a “nyomtasd ki a beszállókártyámat a Southwestre” parancsot a megfelelő appokból kinyert információkkal hajtja végre. De már június folyamán is előkerült a fenti kódnév, akkor a “zCortanaApp” debugging szoftver kiszivárgott képernyőképein tűnt fel, a Windows Phone 8.1 egy korai verziójában.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: