IKT műhely - Twitter

elidult a Twitter a tőzsdére

Stílszerűen egy 140 karakteres üzenetben jelentette be a Twitter, hogy megtette az első lépést a részvényeinek tőzsdei bevezetése felé.

A vállalat tegnapi tweetje szerint eljuttatta a nyilvános részvénykibocsátási preocedúra megindításához szükséges S-1 dokumentumot az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez.

elidult a Twitter a tőzsdére

A Twitter S-1 dokumentuma egyelőre nem nyilvános. Mivel a vállalat éves árbevétele nem éri el az 1 milliárd dollárt, ezért a JOBS törvény szerint az S-1 iratot elég a papírok tőzsdei bevezetése előtt 21 nappal közzétennie, így a cég pénzügyi adatairól és növekedési kilátásairól is csak később állnak majd rendelkezésre konkrétumok, addig maradnak a szakértői becslések.

A lépés egyébként szándékos a Twitter részéről, a vállalat kifejezetten kerülni szeretné a hatalmas felhajtást, ami például a Facebook IPO-ját előzte meg 2012 tavaszán, és hozzájárult ahhoz, hogy a Facebook-papírok rögtön zuhanással kezdjék a tőzsdei pályafutásukat. Igaz, maga a Twitter is lényegesen kevesebbet ér a Facebooknál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: