Hírek - IKT hírek röviden

Végre IMAP kompatibilis lett az Outlook

Csak sikerült még ítéletnap előtt implementálni a lehetőséget.

A Hotmail tavaly elindított utódja meglehetősen tisztességes levelezőrendszer, ám eddig akadt egy súlyos problémája: az EAS-sel nem kompatibilis kliensekkel kizárólag POP3 protokollon keresztül tudott kommunikálni, az IMAP-ot nem ismerte.

Összehasonlítási alapul a Gmailbe olyan 6 éve került be az utóbbi, a támogatása pedig már akkor is a felhasználók első számú óhaja volt. A Microsoft egészen eddig úgy gondolta, hogy a rivális Exchange ActiveSync kliensprogramokba való implementálása sokkal jobb ötlet lenne, ám a levelezőprogramok fejlesztőinek jókora tábora  ezzel nem értett egyet, így hosszú évek után a redmondi vállalat most beadta a derekát.

Az IMAP előnyös tulajdonságai a POP3-hoz képest: hatékonyabb mappakezelés, gyorsabban landoló levelek az alkalmazásokban, jobb szerver-kliens szinkronizáció, sávszélességgel való spórolás, a kliens letöltés nélkül kereshet az összes kiszolgálón lévő levélben.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: