Hírek - IKT hírek röviden

A Nokia szállítja az okostérképeket a soför nélküli autókhoz

A finnek egy sajtóközleményben tudatták a nagyvilággal, hogy partnerségre léptek a német autógyártóval, mégpedig annak érdekében, hogy kísérleti jelleggel létrehozzák az okostérképet az online autók és az önmagukat vezető autók számára.

A technológiának, mely a Frankfurti Autószalonon is szerepelt, a Nokia HERE az alapja, mely felhőalapú térképes és helymeghatározó rendszer.

Az intelligens térképek megfelelnek a sofőr nélküli járművek által támasztott követelményeknek, vagyis a precíz sávkövetésnek, tábla - és közlekedési lámpa felismerésének, valamint egyéb hálózati technológiáknak. Az autós online kapcsolatok lehetővé teszik, hogy a járművek valós időben kapjanak információt, így a sofőr nélküli haladás több szempontja is előtérbe kerülhet, ami a szolgáltatások teljesen új típusait hozhatja be", írja a Nokia a sajtóközleményben.

Annak demonstrálására, hogy a Mercedes és a Nokia hogyan tudnak együtt dolgozni, létrehozták a Mannheim-Pforzheim útvonal 3D-s digitális térképét, melyen Bertha Benz is autózott 125 évvel ezelőtt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: