Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft Imagine Cup innovációs világverseny 11 milliós fődíjjal

A hivatalos blogban John Scott Tynes, az Imagine Cup menedzsere jelentette be tegnap, hogy a regisztrációs időszak megnyitásával megkezdődött a Microsoft innovációs versenyének 2014-es évada.

Az idei, jövő évi versenysorozathoz kapcsolódva megújították az Imagine Cup dizájnját: új logót vezettek be, emellett átalakították és jelentősen bővítették a verseny weboldalát is.

A megmérettetésre 2014-ben három nagy témában lehet jelentkezni: játékok, innováció, illetve a „World Citizenship” kategória, ahová a világ jobbá tételét célzó projekteket várják (egészségügy, környezetvédelem, oktatás stb.). Az első helyezett csapatok díja minden kategóriában 50 ezer dollár. Jelentkezés előtt érdemes végigolvasni a versenyszabályzatot, mivel a korábbiakhoz képest több fontos változás is történt.

A nemzeti válogatók 2014 elején zajlanak majd le, ahonnan az elődöntőkbe lehet jutni, ahol májusban több mint 200 csapat a weboldalon követhetően mérkőzik meg a továbbjutásért (az úgynevezett „National Finalt” nem minden országban rendezik meg, ahol ilyen nincs, onnan a jelentkezők online módon juthatnak az elődöntőkbe). Itt egy zsűri dönt arról, hogy kik jutnak a Seattle-ben megtartott világdöntőbe, melyet júliusban rendeznek meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: