Hírek - IKT hírek röviden

Dropbox biztonság - miért kell magyarázkodniuk?

Az üzemeltetők szerint csak egy esztétikai funkcionalitás áll a háttérben.

A biztonsági szempontból jelenleg paranoiás légkörben tegnap kényelmetlen magyarázkodásra kényszerült a Dropbox, ugyanis a dokumentumok megnyitásának figyelésére kitalált HoneyDocs szolgáltatásnak köszönhetően fény derült arra, hogy feltöltés után a felhő alapú háttértár automatikusan megnyit bizonyos típusú – többek közt szöveges .doc – formátumú állományokat.

A Dropbox szerint ennek oka, hogy támogatott típusú dokumentumok esetén a szolgáltatás automatikusan előnézeti képeket generál a webes felületre, a művelethez feltétlenül meg kell nyitni a fájlokat. Ezzel önmagában nincs túlságosan nagy probléma, hiszen pusztán esztétikai funkcionalitásról van szó, ráadásul a tárhely üzemeltetői technikailag amúgy is bármikor képesek lennének beleolvasni az állományokba.

Az eset inkább arra mutat rá, hogy amennyiben valaki a felhőben kíván bizalmas dokumentumokat tárolni, annak muszáj manuálisan titkosítani azokat. A legegyszerűbb megoldás talán az ingyenes, nyílt forrású és multiplatform 7-ZIP tömörítő használata, jelszó megadása esetén a szoftver AES-256 algoritmust használ a kódoláshoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: