Hírek - IKT hírek röviden

a kínai Huawei-t is meglopta az NSA

Ingerülten reagált a Huawei, Kína távközlési vállalatóriása azokra a hírekre, amelyek szerint állítólag szerepelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által megfigyeltek listáján - derült ki a cég közleményéből, amelyet a kínai média ismertetett.

A hét elején a brazíl Globo televízióban ismertettek olyan - a volt NSA-alkalmazott Edward Snowden által kiszivárogtatott - 2012. májusi dokumentumokat, amelyek szerint a megfigyelések kiterjedtek a Huaweire is. Az érintett vállalat törvénytelen cselekménynek minősítette és "ipari kémkedésnek" nevezte az NSA tevékenységét.

A Huawei tudja, hogy rendszerei és hálózatai rendszeres támadásnak vannak kitéve, csakúgy mint a legtöbb nagy multinacionális vállalatéi, amelyek vonzó célpontot jelentenek az ipari kémkedés számára - fogalmaztak közleményükben. A Huawei nem észlelt semmiféle amerikai kormányzati behatolást a rendszerébe, mindazonáltal nagyon nyugtalanítja, hogy arról értesült, az NSA megkísérelt betörni a hálózatába, ezzel veszélyeztetve azt és az azon található információkat - állapította meg a cégvezetés.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: