Hírek - IKT hírek röviden

Street View - Irány a Machu Picchu

A Street View csak nemrég kezdte meg működését a dél-amerikai országban:  Peru néhány nagyvárosa, többek közt Lima, Trujillo, Arequipa, Chiclayo és Piura alig egy hónapja barangolható be virtuálisan.

A Google 2012 év végén látott hozzá a felvételek elkészítéséhez, és a technológiai óriás munkatársai még mindig nem végeztek.

A cég azonban nemcsak a városokat akarja bemutatni, hanem arra is engedélyt kért a perui kulturális minisztériumtól, hogy feltérképezze Chan Chant és a Machu Picchut. Utóbbi kettő vélhetően a Google World Wonder Project elnevezésű, közelmúltban indult "képtárát" gazdagítaná.

Luis Jaime Castillo kulturális miniszterhelyettes szerint Lima csak jól járna azzal, ha a Machu Picchu is bejárható lenne a Street View révén. Jót tenne az ország hírének, az oktatásnak és a turizmusnak" - idézte a politikust a kortárs művészettel és technológiával foglalkozó VICE amerikai magazin blogja (http://motherboard.vice com).

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: