Hírek - IKT hírek röviden

Miért van szükség szülői felügyeletre  az interneten?

A nagymama bőrébe bújt ordasnak már nem a szeme nagy, hanem a sávszélessége, de változatlanul ártatlan és hiszékeny gyermekekre vadászik.

Míg az idősebb generáció előbb tanult meg vezetni, mint e-mailt küldeni, a modern világban felnőtt gyermekek készségszinten kezelik a világhálót.

Ismerőseim csemetéje például már három évesen feloldja az iOS és az Android készülékeket, hogy a népszerű videomegosztón megnézhesse kedvenc meséit. Erre már képes, miközben biciklizni, úszni, cipőfűzőt bekötni még nem tud.

Nem egy csodagyerekről van szó, hanem a most felnövekvő modern generáció képviselőiről, akiket a szülők a okostelefonnal foglalnak le, táblagépekkel szórakoztatnak, illetve akiknek már születésüktől kezdve felépítik az online életét képeket, videókat feltöltve. A világ megváltozott, ám a tapasztalatok szerint a gyermekek erre is fogékonyabbak, mint a szüleik, akik nem tudják, hogyan kellene alkalmazkodni az új helyzethez.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: