IKT műhely - IKT az osztályomban

A Microsoft Office újdonsága: OneNote 2010, a rendszeresség és átláthatóság jegyében

Bármely tantárgy tanulásánál és tanításánál felmerülhet a tananyagok rendszertelenségének problémája. Erre jelent hatékony megoldást a OneNote 2010, hiszen a különböző helyről származó anyagok, információk kiválóan összegyűjthetőek segítségével...

Rendszeresség és átláthatóság egyszerre

A Microsoft Office újdonsága: OneNote 2010, a rendszeresség és átláthatóság jegyébenA tanulás és az oktatás egyaránt rengeteg forrásból történik, sok kutatás, könyv, jegyzet kerül elő az adott téma feldolgozásánál, a különféle projekteknél, kutatásoknál. Ezen anyagok rendszerezését oldja meg a OneNote 2010.

Egy munkalapon belül lehetőséget biztosít a projekt céljának vázolására, a kutatások rendszerezésére és az eredmények összegzésére. A kezelőfelület átlátható, egyedi felosztást tesz lehetővé, ami tovább könnyíti a projekt elemeinek rendszerezését.

 Hivatkozások lábjegyzet formájában

Munkánk során sokszor elfelejtjük, melyik információ honnan származik, hol tudnánk utánanézni részletesen. A OneNote 2010 használata lehetőséget ad ezen problémák kiküszöbölésére is.

Ha találunk egy hasznos anyagot az interneten, egyszerűen csak kijelöljük, majd elküldjük a OneNote megfelelő mappájába és máris megjelenítésre kerül a dokumentumunkban, ahol a hivatkozásokat lábjegyzet formájában jegyezhetjük fel, majd bármikor elnavigálhatunk a forrásoldalra. Ezenfelül további jegyzetek készítésére is lehetőség adódik.

Egyenletek könnyedénA Microsoft Office újdonsága: OneNote 2010, a rendszeresség és átláthatóság jegyében

Újabb segítséget jelenthet a reál-tárgyak esetében, hogy a programnak az egyenletek megjelenítése sem okoz problémát. Tartalmazza a fontosabb egyenleteket, és az újabb egyenletek szerkesztése is könnyedén megoldható.

Sokszínű formázási lehetőség

A formázási lehetőségek az Office programjaihoz hűen, a OneNote esetén is sokszínű lehetőségeket biztosítanak, sőt a könnyebb kezelhetőség érdekében most újabb ötletekkel rukkolnak elő.

A Microsoft Office újdonsága: OneNote 2010, a rendszeresség és átláthatóság jegyében
Kooperatív munka kényelmesen

A OneNote által készített jegyzeteken egyszerre többen is dolgozhatnak. Online módban a változtatások azonnal követhetők, jegyzetünk könnyedén elérhető és módosítható. A programban a korábbi verziók visszakereshetőek dátum és szerző alapján egyaránt.

Mind a tanároknak, mind a diákoknak gyakran van szükségük egyes anyagok rendszerezésére, saját projektjeik, kutatásaik átláthatóságára, ehhez pedig nagyszerű lehetőséget biztosít a OneNote 2010. Használjuk bátran! Az alábbi rövid videó ízelítőt ad a OneNote egyszerű használatáról.

A OneNote 2010-ről további információt itt találhat >>> blogs.msdn.com

***

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: