IKT műhely - IKT az osztályomban

Weboldalak nyomon követése egyszerűen

A weboldalak tevékenyen élik mindennapjaikat, folyamatosan változnak, állandóan újabb cikkek, képek jelennek meg rajtuk.

Nehéz követni ezt a dinamizmust, kivéve, ha olyan segítségünk akad, mint az alábbi bővítmény.

Folyamatosan ellenőrizni, hogy változott-e valami kedvenc weboldalunkon, weboldalainkon, meglehetősen emberpróbáló foglalatosság, szerencsére a Page Monitor nevű Chrome-bővítmény leveszi a vállunkról ezt a gondot. A letöltése és a települése után felköltözik EKG-görbére emlékeztető ikonja a felső sorba.

Ha ezután figyeltetni szeretnénk egy oldalt, akkor lépjünk oda, kattintsunk a bővítmény ikonjára, majd a Monitor This Page feliratra. Ha a jobb egérgombbal kattintunk a már említett ikonra, akkor a Beállítások alatt meghatározhatjuk, hogy megjelenjen-e értesítő ablak a változásról, és milyen hanghatás kíséretében, illetve beállíthatjuk, milyen időközönként ellenőrizze a bővítmény a kiszemelt oldalakat.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: