Hírek - IKT hírek röviden

Sony A3000 digitális fényképező - nagyágyú kis pénzért

A japán gyártó által augusztus végén bejelentett Sony A3000-ről első blikkre könnyen azt lehet hinni, hogy egy minden hájjal megkent tükörreflexes digitális fényképezőgép.

Az odáig stimmel is, hogy a készüléken bármikor egyszerűen cserélhetünk objektívet, tükör azonban nincs a fedélzeten, ugyanis a borítás alatt a gyártó NEX típusjelzésű MILC technológiáját találhatjuk.

Jó hír, hogy a masina már meg is jelent a kereskedelmi forgalomban: az Egyesült Államokban 399 dollárt (92 ezer forint), Európában pedig ennek megfelelően szokás szerint 399 eurót (123 ezer forint) kérnek a friss-ropogós újdonságért (18-55 milliméteres kitobjektívvel). A 102x58x38 milliméter méretű, tehát igen kompakt kialakítású Sony A3000 egész pontosan 281 grammot nyom a mérlegen, és ebben már az egy feltöltéssel mintegy 480 felvétel (CIPA-szabvány) elkészítését lehetővé tevő akkumulátor tömege is benne foglaltatik.

Az APS-C méretű CMOS képérzékelő 20,1 megapixeles effektív felbontással rendlekezik, a választható legnagyobb fotófelbontás 5456x3632 pixel, a képarány 3:2 és 16:9 lehet, az ISO fényérzékenység pedig ISO100 és ISO16000 között állítható. A nagyteljesítményű Bionz képfeldolgozó processzoros masina hátulján egy 3 colos képátlójú és 230 ezer pixeles TFT LCD teljesít szolgálatot, mely egy elektronikus képkereső társaságát élvezi. Említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a Full HD felbontású videófelvevő, az integrált vaku, a vakupapucs, illetve a teljesen manuális üzemmód.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: