Hírek - IKT hírek röviden

60 megás internet a repülőgépeken

Bár sokak szerint még mindig biztonsági kockázatot jelentenek az elektronikus kütyük a repülők utasterében, igazi érvekkel senki nem tudott szolgálni azzal kapcsolatban, hogy egy laptop vagy egy médialejátszó valóban megzavarja-e a fedélzeti műszereket.

Folynak is a vizsgálatok világszerte, hogy bizonyítsák, vagy épp cáfolják ezt az elméletet, de egyre több helyről hallani kisebb-nagyobb engedményekről. Azok a légitársaságok, amelyek már lehetővé teszik utasaik számára, hogy a levegőben notebookot vagy tabletet használjanak, természetesen érzik az igényt arra is, hogy az utasok ne csak a helyi fájljaikkal bíbelődhessenek az utazás alatt, hanem internetre is csatlakozhassanak.

Viszont egy óránként sok száz kilométeres sebességgel, tíz kilométeres magasságban száguldó járművön elég macerás olyan netkapcsolatot összehozni, ami elég gyors és "szakadásmentes", ezért a légi-WiFi szolgáltatásokkal kapcsolatban még elég sok a negatív felhasználói kritika. Most azonban egy cég új módszert jelentett be a repülők "hálózati lefedésére".

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: