Hírek - IKT hírek röviden

Ingyenes Linux szoftvert osztanak Münchenben

Könyvtárakban lehet beszerezni a telepítőkorongokat.

A Windows XP-t használók egy része valószínűleg tisztában van azzal, hogy az operációs rendszer terméktámogatása jövő áprilisban megszűnik: onnantól kezdve nem érkezik több biztonsági foltozás az elavult szoftverhez, így veszedelmes lesz a használata.

Nézőponttól és érdekektől függően a helyzetre több megoldás is kínálkozik: a HP szerint új számítógépet kell vásárolni, míg München városvezetése inkább a Linux régi hardverekre való telepítését ajánlja. Ennek propagálása érdekében most hétfőre a városvezetés lerendelt 2000 darab Ubuntu 12.04 LTS telepítőlemezt, az érdeklődők a kiválasztott városi könyvtárakban juthatnak hozzá az ingyenes korongokhoz.

Münchennek két célja van az akcióval: egyrészt meg kívánják kímélni a lakókat a felesleges kiadástól, másrészt pedig el kívánják kerülni az elektronikai hulladék mennyiségének növekedését. Megemlítendő, hogy München illetékes bizottsága eredetileg nem a 2017 áprilisáig támogatott Ubuntu 12.04-et kívánta osztogatni a lakosoknak, hanem annak kisebb erőforrásigényű, továbbá Windowsra jobban hasonlító Lubuntu variánsát.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: