Hírek - IKT hírek röviden

Letitották a mininsztériumot a mobilokról és a Gmail-ről

Franciaország az amerikai NSA-botrány miatt megtiltja a kereskedelemben kapható mobil eszközök és a Gmail használatát, valamint SMS üzenetek küldését a minisztériumoknak.

A kormányzati munkában ezentúl kizárólag kifejezetten a célra kifejlesztett eszközöket lehet majd csak igénybe venni - írja a Die Welt.

 

A Jean-Marc Ayrault miniszterelnök hivatalának vezetője által kiadott körlevél szerint hivatalos használatra kizárólag a francia Thales hadiipari vállalat által kifejlesztett Teorem okostelefon készüléket, elektronikus levelezésre és adatátvitelre pedig kizárólag a titkosított Isis intranet hálózatot lehet igénybe venni. A francia L'Express beszámolója szerint a nemzetbiztonsági szempontból legfontosabb négy minisztériumnál, a honvédelmi, a belügy-, a külügy- és a gazdasági minisztériumnál már 2300 darab Teorem okostelefon van használatban. A készülék azonban viszonylag nagy mérete miatt nem igazán népszerű használói körében, emellett türelmüket is igénybe veszi, mivel a biztonságos kapcsolat létesítése is viszonylag hosszú időt vesz igénybe.

A körlevélben a miniszterelnöki hivatal vezetője, Christophe Chantepy hangsúlyozta, hogy a kötelezettség nemcsak a kifejezetten bizalmas hivatalos ügyekre vonatkozik, hanem a kormányzatban folytatott teljes információcserére. Kormányzati kommunikációban tilos lesz az SMS üzenetek küldése, valamint minden olyan kereskedelemben kapható okostelefon használata, amelyik nincs speciális biztonsági védelemmel ellátva.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: