IKT műhely - Netbiztonság

Nem szabadna ujjlenyomat-olvasót használni!

Ahol nincs rá feltétlenül szükség, ott nem lenne szabad biometrikus jegyeinket hátra hagynunk.

Pláne nem merő kényelemből" - véli Johannes Caspar professzor, Hamburg német tartomány adatvédelmi és információszabadsági megbízottja.

 

A Spiegel Online cikkében óva inti a felhasználókat az új iPhone 5S okostelefon ujjlenyomat-leolvasójának használatától Johannes Caspar professzor, Hamburg német tartomány adatvédelmi és információszabadsági megbízottja. A biometrikus jegyeket nem lehet megváltoztatni, azok végigkísérnek bennünket életünk során.

Az ujjlenyomatot nem lenne szabad mindennapos használatba venni azonosítás céljából, főleg nem kényelemből, és különösen akkor nem, ha az adatokat elmentik - mondta a Hanzaváros adatvédelmi biztosa a Spiegelnek. Egy átlagos felhasználó manapság egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy felügyelni tudja milyen alkalmazás milyen adatokhoz fér hozzá és milyen információkat olvas ki készülékében" - mondta.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: