Hírek - IKT hírek röviden

JPG képek kétszeres letöltési sebességgel a Windows 8.1-IE11 párossal

Ha hinni lehet a Microsoftnak, és persze miért is ne lehetne, akkor a Windows 8.1 és az Internet Explorer együttese érdekes meglepetéseket tartogathat.

Már csak néhány hétnek kell eltelnie a Windows 8.1 hivatalos bemutatkozásáig, érthető tehát, hogy ha fejlesztője egyre többször és több helyen reklámozza frissített operációs rendszerét.

 

Most éppen a Windows 8.1 és az Internet Explorer együttesének egyik különlegességére hívta fel a figyelmet a hivatalos IE blog egyik posztjában. Ebben arról olvashattunk, hogy a jpg képek letöltése 45 %-kal gyorsabb lesz a Windows 8.1/IE 11 alatt, mint a korábbi verziókban.

Ez pedig már csak azért is figyelemre méltó, mert a weboldalakról letöltött adatok 61 százaléka kép, és a képek 47 százaléka jpg kiterjesztésű. Ezután technikai részletekbe merül a blog a képek kódolásával és dekódolásával kapcsolatban, illetve rávilágít, mivel is jár a Windows 8.1 megváltozott hardvererőforrás-kihasználása.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: