Hírek - IKT hírek röviden

Netflix - Olcsó online videotéka már Hollandiában is

Anglia, Írország és a skandináv országok után az európai terjeszkedés újabb lépéseként Hollandiában indította el szolgáltatását a Netflix, az internet legnépszerűbb online videotékája.

Kelly Merryman, a cég egyik beszerzési igazgatója elárulta, mi alapján válogatják össze egy-egy új verzió elindításakor, hogy milyen filmek és sorozatok kerülnek be először a téka kínálatába.

 

A titok roppant egyszerű: megnézik, mik a legtöbbet letöltött kalózanyagok az adott ország torrentoldalain, és ezeknek a tartalmaknak a jogtiszta forrásaival indítanak. Merryman szerint a fájlcserélő toplistáknál nincs jobb mutató arra, hogy egy-egy országban mire kíváncsiak a nézők.

Hollandiában például speciális helyi jellegzetesség volt a Szökés című sorozat óriási népszerűsége. A Netflix bevallottan a fájlcserélőket tekinti egyik legfontosabb célcsoportjának azzal, hogy olcsón (az amerikai havidíj 8 dollár, vagyis nagyjából 1800 forint), de a torrentezésnél sokkal egyszerűbben és kényelmesebben nyújt hatalmas választékot filmekből és sorozatokból.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: